• Huawei google aplikacije i usluge na Huawei i Honor uređajima


  Instalacija Google aplikacija

  Instalacija Google aplikacija i usluga vratilo se na Honor i Huawei uređaje, zahvaljujući Googlefieru. Ovo rješenje radi i na Huawei Mate 30 Pro i P40 Pro. Inače radi se o programu Hrvatskog developera iz Osijeka, na XDA forumu poznatog pod aliasom bender_007.

  Prošlo je više od godinu dana otkako Huawei nema predinstalirane Google aplikacije i usluge na svojim uređajima, ali korisnici ne posustaju u razvijanju zaobilaznih rješenja. LZPlay je najpopularniji način instalacije Googla na uređaje poput Mate 30 i P40 serije. Međutim, to bi se moglo promijeniti s Googlefier-om, novim načinom omogućavanja Googleovih usluga i aplikacija na Honor i Huawei uređajima.

  Googlefier je programirao programer pod aliasom bender_007, član XDA foruma. Googlefier koristi LZPlay kao i mnoge druge mogućnosti, ali obećava da će biti elegantnije rješenje od ostalih. Ako vaš pametni telefon ili tablet zadovoljava nekoliko kriterija, tada biste Google mogli instalirati za manje od deset minuta. Međutim, postoji nekoliko stvari koje vrijedi napomenuti prije nego što pokušate koristiti Googlefier.

  Prvo, Google usluge će instalirati samo na uređaje koje su Huawei ili Honor izdali prije travnja 2020. Dakle, iako serije Mate 30 i P40 ispunjavaju uvjete, novoizbačena serija Mate 40 nije. Osim toga, Googlefier neće raditi na EMUI 11 ili na firmwareu objavljenom nakon 15. lipnja 2020. Ako je na vašem uređaju instaliran noviji firmver, morat ćete ga vratiti na stariju verziju da bi Googlefier mogao raditi. Također se preporučuje vraćanje na tvorničke postavke. XDA Developers uspješno je instalirao GMS na svoj Huawei P40 Pro, kao što prikazuje video u nastavku.  Ukoliko vam je sve ovo prekomplicirano i niste sam svoj majstor, vaš Huawei uređaj možete donijeti u naš servis, rado ćemo vam pomoći.


 • POŠALJI UREĐAJ POŠTOM

  Niste blizu nas? Nema problema, uređaj na servis možete poslati poštom!

  ADRESA

  u.o. Ringoel
  Obrov17, 21215 Kaštel Lukšić

  EMAIL

  ringoel@a1.hr
  smringoel@gmail.com

  TELEFON

  021 228 008

  DOGOVORI SERVIS

  Dogovorite servis unaprijed i skratite vrijeme čekanja